tiistai 3. elokuuta 2010

Päivä 2

Tänään innokkaimmat kaivajat ilmestyivät jo klo 8.00 aamulla kaksi tuntia ennen varsinaista alkamisaikaa. Me järjestäjät tulimme sinne lähemmäs kello kymmentä, joten meistä tuntui siltä kuin olisimme ollut varsinaisen myöhässä.

Ensimmäiset reiät peitettiin jo ennen lounasta, kun niitä kaivettiin niin syvälle kuin oli aiheellista. Paikalle tuli päivän aikana muutama utelias katsomaan, että mitä arkeologiset yleisökaivaukset oikein merkitsivät. Ohiajavat näkivät kyltit ja kun ei suurempaa kiirettä joillakin ole, he uhrasivat hieman aikaansa tyydyttääkseen tiedonjanonsa.

Paikalle eksyi myös paikallislehden toimittaja tekemään juttua ja ottamaan kuvia. Toimittajan ollessa paikalla löytöjä oli vain kaksi, mutta päivän kuluessa löytyi yhteensä kahdeksan esinettä, useimmat kvartsi-iskoksia ja jokin metalliesine.
Myöhemmin päivällä kaivaukset siirtyivät pihan syrjäisempään kulmaan ja alavalle mäelle, joka on kuvan ottajan selän takana. Tältä kaivaukselta löytyi auran ura ja juuri aloitetulla kaivauksella alavalla pihalla löytyi melko pinnalta kivikautisen ajan maanpintaa.

Ei kommentteja: